karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Łosoś pieczony na blaszce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Płat łososia norweskiego pieczony na blaszce.

Łosoś pieczony na blaszce

Składniki:

Łosoś pieczony na blaszce

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pieczony na blaszce
Płaty łososia kroimy na paski i przekładamy na mniejszą blaszkę. Przyprawiamy sokiem wyciśnięty z 2 cytryn, solą, lekko pieprzem. Obsypujemy bazylią, oregano, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki, by przeszło smakiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C i pieczemy ok 45 minut. Smacznego :)

Tagi:

zioła