kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Łosoś pieczony w folii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lubię smak łososia i często wymyślam nowe potrawy z jego udziałem. Przyrządzony w folii jest nie tylko zdrowy, ale i sycący.

Łosoś pieczony w folii

Składniki:

Łosoś pieczony w folii

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pieczony w folii
1. Mięso z łososia umyć i podzielić na dwa kawałki. Doprawić obficie solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 20 minut.

2. Filety ułożyć na kawałkach folii aluminiowej, dodać po 2-3 plasterki masła lub margaryny, posypać obficie posypanym drobno koperkiem, po czym szczelnie zawinąć w folii.  

3. Ryby piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie odwinąć folię i piec jeszcze 10 minut. Podawać z warzywami i z ziemniakami z wody.

Tagi:

ryby