Ania Kaczorek

Ania Kaczorek

Kucharz
[Przepisów: 20]

Łosoś pieczony z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łosoś jest świetnym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3

Łosoś pieczony z warzywami

Składniki:

Łosoś pieczony z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pieczony z warzywami
Porcja dla 4 osób

Na jedną porcję:

Energia - 310 kcal

Tłuszcze ogółem - 23 g

Cholesterol - 94 g



Łososia umyj i osuszy, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 minut. Warzywa umyj i drobno pokrój. Podsmaż warzywa na oleju, dodaj sok z cytryny, rozmaryn oraz pieprz i przykryj pokrywką. Duś przez około 5 minut. Brytfannę wysmaruj pozostałym olejem. Spód naczynia wyłóż warzywami. Następnie połóż na nie odsączone dzwonka łososia. Przykryj folią aluminiową i piecz przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Tagi:

cukinia