mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Łosoś pod pierzynką z brokuła

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Łosoś na zielono, z warzywami. Zdrowy i kolorowy

Łosoś pod pierzynką z brokuła Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łosoś pod pierzynką z brokuła

 

 

  • 1/3 selera naciowego

 

  • 1/2 brokuła

 

  • 10 pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych

 

  • 1 papryczka chili

 

 

  • 1 łyżeczką majeranku

 

  • 1 cebula

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pod pierzynką z brokuła
Łososia marynuję, doprawiam sola, pieprzem, majerankiem, cebulką pokrojoną i odstawiam na noc do lodówki. Seler naciowy myję, kroję na kawałki i duszę na masełku na patelni. Brokuł gotuję aldente w osolonej wodzie. Następnie miksuje blenderem, odcedzony, doprawiam solą, pieprzem, można dodać odrobiną wody jak będzie za suchy. W naczyniu żaroodpornym układam, seler, na to łososia i wstawiam do piekarnika na 20 minut temp 180 stopni. Następnie wyjmuje , obkładam łososia brokułem, dodaję pomidorki , chili i zapiekam jeszcze 10 minut. Przed podaniem dekoruję pietruszką natką.
Łosoś pod pierzynką z brokuła
Seler naciowy w całości i brokuł świeży na desce
Łosoś pod pierzynką z brokuła
Brokuł ugotowany aldente i zmiksowany blenderem

Tagi:

brokuły