ELKAW83

ELKAW83

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Łosoś pod porową pierzynką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały, wyrazisty smak łososia podkreślony sokiem z cytryny

Łosoś pod porową pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś pod porową pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pod porową pierzynką
Cytrynę sparzyć, pokroić w plastry i położyć na niej umyty i osuszony filet z łososia. Pora kroimy w krążki i dusimy 15 min.na masełku. Przygotowany por kładziemy na rybce, a całość "przykrywamy" łyżką majonezu i zawijamy w folię. Pieczemy w temp.180' przez 20-25 minut. Gotową rybkę podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Łosoś pod porową pierzynką
Na plastrach cytryny kładziemy filet z łososia
Łosoś pod porową pierzynką
Pokrojonego pora należy podsmażyć na patelni używając niewielkiej ilości masła
Łosoś pod porową pierzynką
Całość przykrywamy warstwą majonezu, który zaostrzy smak potrawy
Łosoś pod porową pierzynką
Sok z cytryny sprawi, że rybka będzie soczysta i smakowita