Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Łosoś Teriyaki wg Buni :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Aromatyczny łosoś z klasyczną przyprawa Teriyaki- pycha .

Łosoś Teriyaki wg Buni :

Składniki:

Łosoś Teriyaki wg Buni :

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś Teriyaki wg Buni :
Dzwonka łososia posmarować sosem teriyaki - ułożyć w pojemniczku i zostawić w lodówce przykryte na kilka godzin ( ja zawsze zostawiam na noc ).
Wyjąć . Posypać pieprzem. Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej. Dodać masło i na gorący tłuszcz kłaść rybę. Smażyć na rumiano z obu stron , przewracając ostrożnie bo łosoś jest delikatną rybą i potrafi się kruszyć .
Podaję z makaronem ryżowym o smaku teriyaki .

Tagi:

sosy