iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym

Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym

Składniki:

Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w czarnuszce z musem jabłkowym
Filet z łososia myjemy osuszamy i usuwamy skórę. Solimy i obtaczamy w czarnuszce przyciskając ręką mięso. Następnie smarujemy olejem patelnie grillową i smażymy rybę. Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne kroimy w kostkę. Pokrojone jabłka dajemy na patelnie podlewamy odrobiną wody ,dodajemy cukier , starty imbir i smażymy. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny. Jabłka muszą całkowicie się rozpaść jeżeli nie przecieramy je przez sitko. Ciepły mus podajemy obok ryby.