Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Łosoś w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lekka , dietetyczna potrawa – doskonała na kolacje.

Łosoś w galarecie

Składniki:

Łosoś w galarecie

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w galarecie
Obrać warzywa .Zalać wodą , wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę soli i gotować 20 minut na małym gazie . Włożyć podzielony na kawałki filet z łososia i ponownie gotować 15 minut. Delikatnie wyjąć rybę .Wywar przecedzić . Doprawić maggi , sokiem z cytryny i pieprzem do smaku. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej przegotowanej wody i rozpuścić w gorącym wywarze. W miseczce ułożyć kawałki łososia, plasterki marchewki , kukurydzę i groszek. Zalać galaretą , ostudzić i wstawić do lodówki do zastygnięcia.