Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Łosoś w papryce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łosoś wygląda tak dekoracyjnie, że kusi samym wyglądem.

Łosoś w papryce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w papryce

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w papryce
Dzwonka z łososia osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi i ułożyć w pojemniku. Przygotować marynatę z soku z cytryny, 1/2 szklanki oleju, cukru, soli, papryki mielonej. Wymieszać i polać marynatą łososia. Zostawić na 30 minut w lodówce. Wyjąć z marynaty, obetrzeć ją, osuszyć rybę ponownie ręcznikiem kuchennym. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybę z obu stron. Zdjąć z patelni i odsączyć z tłuszczu. W czasie kiedy ryba się smaży pokroić drobno świeżą paprykę. Podawać posypując papryką i szczypiorem.
Łosoś w papryce
Przygotować marynatę do ryby na bazie oleju -soku z cytryny-papryki mielonej i innych przypraw
Łosoś w papryce
Zalać marynatą dzwonko łososia i zostawic w chłodzie
Łosoś w papryce
Odsączyć dzwonko z marynaty, osuszyć i oprószyć mąką
Łosoś w papryce
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron

Tagi:

winogrona