Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 548]

Łosoś w sosie śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny i delikatny łosoś

Łosoś w sosie śmietankowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w sosie śmietankowym

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie śmietankowym

Łososia kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, doprawiamy pieprzem oraz posypujemy pokrojonymi ząbkami czosnku. Odkładamy na pół godziny do lodówki. Pora obieramy, kroimy w grube kawałki i wrzucamy do naczynia żaroodpornego z łososiem. Następnie kroimy cebulę oraz marchew w kostkę i również dokładamy do naczynia. Mieszamy koncentrat pomidorowy ze śmietaną i polewamy nim nim łososia. Pieczemy przez 30 minut w 180 st w termoobiegu. Świetnie smakuje z ziemniakami, ogórkiem i suszonymi pomidorami.

Redakcja poleca: