Strona główna Łosoś w sosie śmietanowym

Łosoś w sosie śmietanowym

Ryby « poprzedni | następny »
LuKaSz4761 - Przepis na: Łosoś w sosie śmietanowym offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 344
Łosoś w sosie śmietanowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepis na łososia w sosie śmietanowym


trudność: łatwe
czas:

Łosoś w sosie śmietanowym - SKŁADNIKI:

  • 20 dag filetu z łososia
  • kilka kropli soku z cytryny
  • sól,pieprz do smaku
  • 150 ml wytrawnego wina białego
  • 13 dag chudej śmietany
  • 1 łyżeczka szczypiorku pokrojonego na drobno

Łosoś w sosie śmietanowym - PRZYGOTOWANIE:

Opłukać i osuszyć fileta,skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyć.Włóż rybę do zagotowanego wina i gotuj na małym ogniu,następnie rybę wyłożyć na talerz i wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni)Wywar z ryby przecedzić,wymieszać ze śmietaną i wygotować (do połowy objętości na dużym ogniu).Sos doprawić do smaku solą i pieprzem ,posypać pokrojonym na drobno szczypiorkiem i polać sosem śmietanowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Łosoś w sosie śmietanowym (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2011-10-03 23:17
Znów ten smak winny,że chyba się wproszę na tego łososia!5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą.
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami
Cytrynowo-orzechowy pstrąg Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Wegetariańska kanapka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane