Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Łosoś w sosie teriyaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo wyrazisty w smaku, ostry łosoś przygotowany w chińskiej wersji. Świetny do makronu błyskawicznego.

Łosoś w sosie teriyaki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w sosie teriyaki

 

  • 300 g łososia
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • łyżka soku z cytryny, ostrej papryki i mielonego imbiru
  • opakowanie makaronu chińskiego
  • pół papryczki chili
  • szcz soli

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie teriyaki
Rybę kroimy w kostkę i delikatnie podrumieniamy na patelni. W miseczce łączymy sok z cytryny,ostrą paprykę,imbir. Dodajemy sól, pokrojoną papryczkę chili. Mieszamy. Podgrzewamy na patelni. Nakładamy makaron do talerza, zalewamy wrzątkiem (zgodnie z instrukcją). Przecedzamy makaron, nakładamy łososia,polewamy sosem. 
Łosoś w sosie teriyaki
Etap 1 - łosia kroimy w dość grubą kostkę
Łosoś w sosie teriyaki
Etap 2 - przygotowujemy sos i podgrzewamy
Łosoś w sosie teriyaki
Etap 3 - smażymy łososia krótko aż będzie rumiany
Łosoś w sosie teriyaki
Etap 4 - przygotowujemy makaron i odcedzamy

Tagi:

makaron sosy