2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Łosoś w stylu fushion

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 23

Wędzony łosoś, mus z awokado i wybuchowy granat tworzą przystawkę na romantyczną kolację we dwoje. Polecam!

Łosoś w stylu fushion

Składniki:

Łosoś w stylu fushion

 

 

  • Koreczki z chleba tostowego:
  • kilka tostów
  • 6 plasterków ogórka zielonego
  • 2 łyżki serka czosnkowego
  • natka pietruszki lub koperek do dekoracji
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Łosoś w stylu fushion

ETAP 1:

Tosty opiekam w tosterze aż będą chrupiące, kieliszkiem wycinam kółka, smaruję każdy krążek serem czosnkowym, warstwami układam ogórka, dociskam drugim posmarowanym serkiem krążkiem tosta, na wierzchu kładę kleks serka i plasterek łososia, wbijam w środek wykałaczkę, aby się trzymało, dekoruję natką pietruszki.

W ten sposób przygotowuję dwa jednakowe koreczki.

Wydrążone awokado miksuję z sokiem z limonki, czosnkiem i sosem tabasco, doprawiam solą i pieprzem do smaku, rozkładam na dnie kieliszków, posypuję wydrążonymi ziarenkami granata, na wierzchu układam pokrojonego łososia, skropionego skokiem z limonki, z boku wbijam wykałaczki z koreczkami tostowymi.

Schładzam lekko przed podaniem.

Tagi:

przystawki