tomcio

tomcio

Kucharz
[Przepisów: 12]

Łosoś w szynce parmeńskiej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe nawet na niedzielę

Łosoś w szynce parmeńskiej

Składniki:

Łosoś w szynce parmeńskiej

 

  • Przepis na 2 porcje
  • 2 filety z łososia,
  • 4 plastry szynki parmeńskiej,
  • pół cytryny, sól, pieprz oliwa z oliwy,
  • koperek

Sposób przygotowania:

Łosoś w szynce parmeńskiej
Filety skrapiamy oliwą I sokiem z cytryny, po chwili oprószamy solą I pieprzem, zostawiamy na ok 30 min. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni celsjusza. W czasie jak piekarnik się nagrzewa zawijamy łososia w szynkę parmeńską I skrapiamy lekko oliwą, wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 20-25 min, aż szyneczka się zrumieni. Przed podaniem skropić świeżym sokiem z cytryny I oprószyć koperkiem . :Ja podaję z pieczywem czosnkowym ale można z czym się chce.