iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Łosoś wedzony nadziewany salatka.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jako przystawka z chrupiacym chlebkiem lub do dañ.

Łosoś wedzony nadziewany salatka.

Składniki:

Łosoś wedzony nadziewany salatka.

 

  • 16 cienkich plastrow lososia wedzonego
  • 1 awokado
  • 1-2puszki tuñczyka
  • 1 pomidor
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • sol
  • pietruszka do dekoracji
  • SOS:
  • 1szklanka majonezu
  • 2-3 lyzki koncentrat pomidorowy
  • 1/2 sok z pomarañczy
  • ewent.kilka kropel koniak
  • kilka kropel sosu pikantnego pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

Łosoś wedzony nadziewany salatka.
Jajko gotujemy na twardo,studzimy i kroimy w drobna kosteczke.Awokado i pomidora obieramy i kroimy,mieszamy z jajkiem i pokrojona cebula.Jezeli trzeba solimy do smaku.

SOS:
Do miski wlewamy majonez sok z pomarañczy,koncentrat pomidorowy ,ostry sos,ewnt.koniak.Wszystko dokladnie mieszamy.I wlewamy sos do salatki,dokladnie mieszajac wszystko.Do miseczki deserowej wkladamy plastry lososia tak aby wypelnic wszystkie boki ,do srodka nakladamy salatke i zamykamy koñcowkami lososia od gory.Miseczke przewracamy dnem do gory na talerzyk i lekko stukamy aby zawartosc wypadla na talerzyk.Dekorujemy posiekana pietruszka.