Malinova

Malinova

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Łosoś z kolorową salsą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Łosoś z kolorową salsą z awokado to dawka zdrowych tłuszczy dla naszego organizmu. Jedna porcja to około 315kcal, 26g białka, 5g węglowodanów i 21g tłuszczy.

Łosoś z kolorową salsą

Składniki:

Łosoś z kolorową salsą

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z kolorową salsą

KROK 1

Łosoś z kolorową salsą
Składniki potrzebne do wykonania: Łosoś, sól, pieprz, cytryna, masło, koper.

Łososia przyprawić solą morską i świeżo mielonym pieprzem i włożyć do naczynia żaroodpornego. Sok z połówki wycisnąć na rybę i ułożyć na niej kilka listków koperku i plasterki masła. Łososia piec 15 minut w 200°C.

KROK 2

Łosoś z kolorową salsą
Wszystkie składniki pokroiłam na drobne kawałki.

Pomidora, paprykę, awokado i cebulę drobno pokroić, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.

KROK 3

Łosoś z kolorową salsą
Gotowe danie :)

Na talerzu ułożyć porcję ryby i porcję kolorowej salsy.
Smacznego.


Tagi:

ryby