Strona główna Łosoś z melonem

Łosoś z melonem

Przystawki « poprzedni | następny »
gabika - Przepis na: Łosoś z melonem offline

Kuchcik
Przepisy: 2
Łosoś z melonem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Szybko i wybornie...idealna przystawka na ciepłe dni:)


trudność: łatwe
czas:

Łosoś z melonem - SKŁADNIKI:

  • łosoś sałatkowy
  • melon
  • śmietana
  • majonez
  • świeży koper (dużo!)
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

Łosoś z melonem - PRZYGOTOWANIE:

Melona kroimy na cienkie plastry i kładziemy je na półmisku na zmianę z plasterkami łososia. W osobnym naczyniu mieszamy majonez, jogurt (proporcje wedle gustu), sól, pieprz oraz posiekany koper. Całość mieszamy, polewamy rybę z melonem, skrapiamy cytryną i ...gotowe!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Łosoś z melonem (strona 1 z 1)  
eli_555

eli_555
offline

2010-03-26 14:12
Pyszny przepis.Ale moja rodzinka wolała by melona i łososia pokrojonego na większe kawałki i wymieszanego z sosem.
Skomentuj
Oceń:
0
gabika

gabika
offline

2010-03-30 12:18
Jasne! Każdy kucharz zawsze dodaje coś od siebie do potrawy...:)Improwizacja matką wynalzku kulinarnego:)powodzenia!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Śledzie w sosie musztardowym Rogaliki z grzybami Imprezowe koreczki z makaronowymi muszkami
Ślimaczki z boczkiem Jajka na przekąskę Pieczarki w cieście naleśnikowym
Jajka faszerowane  Mini  zapiekanki na przekąskę  Sałatka rzymskie wspomnienie
Śledzie Dareczka Propozycja śniadania Pomidory nadziewane fetą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj