paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Łosoś z pieczonymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba jak wiadomo są bardzo zdrowe, ten kto ich nie lubi napewno polubi łososia, który jest bardzo delikatny i pyszny

Łosoś z pieczonymi warzywami

Składniki:

Łosoś z pieczonymi warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z pieczonymi warzywami
Przygotowujemy marynatę do łososia: do moździerza wrzucamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sok z cytryny, miód, sól oraz pieprz i skórkę z cytryny i koperek posiekany, wszystko ucieramy. Marynujemy łososia i wkładamy na 20 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy warzywa, obieramy je ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, wykładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy olejem lub układamy kawałki masła i wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika, pieczemy do zrumienienia pod koniec wkładając do piekarnika zawiniętego w folię aluminiową łososia.