marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Łosoś z piekarnika.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dzwonki łososia wyjąć z zamrażalnika,rozmrozić,posypać solą i pieprzem.Rozgrzać piekarnik,wlać tłuszcz do formy i na rozgrzany kłaść rybę.

Łosoś z piekarnika.

Składniki:

Łosoś z piekarnika.

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z piekarnika.
Dzwonki łososia wyjąć,rozmrozić,opłukać,osuszyć,posypać solą i pieprzem.Rozgrzać olej w naczyniu żaroodpornym lub we formie i
w piekarniku.Jak zacznie pyrczeć,kłaść wtedy dzwonki ryby,wsunąć
ponownie do piekarnika.Piec 30 min.,po upieczeniu wyjąć z piekarnika,przełożyć na talerze,osączając z tłuszczu.Podawać z surówką i frytkami.