MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Łosoś z sosem koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowe różowe mięsko łososia pod pierzynką śmietankowo-koperkową,palce lizać.

Łosoś z sosem koperkowym

Składniki:

Łosoś z sosem koperkowym

 

  • 2 porcje po 200 g dzwonka świeżego dzwonka łososia
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • duży pęczek koperku
  • sok z połowy cytryny
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z sosem koperkowym
Koperek wypłukać i pokroić . Łyżkę masła roztopić i udusić na nim koperek przez 5 minut . Dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem.Do tak powstałego sosu dodać 2 łyżki startego parmezanu , wszystko zamieszać i odstawić.
Dzwonka łososia skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i usmażyć na patelni dodając 2 łyżki masła, każdą
stronę łososia smażymy przez 2 minuty.Ciepłego łososia przekładamy na talerz i polewamy sosem i na wierz posypujemy pozostałym startym parmezanem.Udekorować koperkiem.