judyta

judyta

Kucharz
[Przepisów: 10]

Łosoś z sosem pesto i kaparami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

poniżej Łosoś z sosem pesto i kaparami

Łosoś z sosem pesto i kaparami

Składniki:

Łosoś z sosem pesto i kaparami

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z sosem pesto i kaparami
Rybę skropić sokiem z cytryny, odstawić na kilkanaście minut w chłodne miejsce. Potem osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, zawinąć w folie aluminiową i upiec na ruszcie, ewentualnie usmażyć na patelni do grillowania. Na talerz wyłożyć dwie łyżeczki pesto, a obok ułożyć dzwonko. Można je ozdobić odrobiną sosu, uważając jednak, by ryba nie rozmiękła. Posypać kaparami. Podawać z ziemniakami i warzywami z wody.