darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Łosoś z tagliatelle szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wykwintne danie - pięknie wygląda na talerzu

Łosoś z tagliatelle szpinakowym

Składniki:

Łosoś z tagliatelle szpinakowym

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z tagliatelle szpinakowym
Do rondelka wrzucić 2 łyżki masła i szpinak, przykryć pokrywką i rozmrażać na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem, ułożyć w nim łososia posypanego przyprawą do ryb. Wstawić do piekarnika w temp. 150 stopni.
Kiedy szpinak się już rozmrozi dodać rozgnieciony czosnek, śmietanę i przuyprawić ziarenkami. Wstawić makaron.
Sposób podania: makaron ułożyć na talerzu, na nim kawałki upieczonego łososia i polać szpinakiem