Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Łosoś z tymiankiem zapiekany w pomarańczach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Przepyszne danie. Smaczne, zdrowe i mało kaloryczne. Słodko-kwaśne pomarańcze i tymianek nadają potrawie fantastyczny aromat.

Łosoś z tymiankiem zapiekany w pomarańczach

Składniki:

Łosoś z tymiankiem zapiekany w pomarańczach

Łosoś z tymiankiem pieczony w pomarańczach

Sposób przygotowania:

Łosoś z tymiankiem zapiekany w pomarańczach
Łososia oczyszczamy z łusek. Myjemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Każdy filet dzielimy na mniejsze porcje.

Polewamy sokiem wyciśniętym z limonki. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Oprószamy tymiankiem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pomarańcze kroimy w plastry.

Obkładamy nimi rybę. Pieczemy przez ok. 25 minut w 180 stopniach C.