Strona główna Łosoś zapiekany w folii z masłem

Łosoś zapiekany w folii z masłem

Łosoś « poprzedni | następny »
ewelina.mn - Przepis na: Łosoś zapiekany w folii z masłem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Łosoś zapiekany w folii z masłem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Propozycja na podanie smacznego łososia z piekarnika.


trudność: łatwe
czas:

Łosoś zapiekany w folii z masłem - SKŁADNIKI:

  • 2 kawałki łososia
  • 2 płaskie łyżeczki masła roślinnego
  • pół pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa

Łosoś zapiekany w folii z masłem - PRZYGOTOWANIE:

Przepis zawiera składniki na 2 porcje. Każdy kawałek ryby oprószamy solą z obu stron, obsypujemy lekko pieprzem i odkładamy do lodówki. Koperek myjemy i siekamy drobno. Urywamy w kawałki folii aluminiowej. Na kawałku folii układamy rybę. Na rybie kładziemy łyżeczkę masła i obficie posypujemy koperkiem. Folię zawijamy i zapakowane ryby wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po 15 minutach folię rozwijamy i pieczemy rybę jeszcze kilka minut. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Łosoś zapiekany w folii z masłem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą Łosoś w boczku z cytryną Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax
Makaron  z brokułami i łososiem Łosoś smażony w ziołach Łosoś na granacie
Łosoś ze szparagami i makiem Świderki ze szpinakiem i łososiem Łosoś w sosie pomidrorowym
Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem Łosoś w pomidorach  Tatar  łososiowo-pomidorowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane