Strona główna Łosoś zapiekany w folii z masłem

Łosoś zapiekany w folii z masłem

Łosoś « poprzedni | następny »
ewelina.mn offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 5
Łosoś zapiekany w folii z masłem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Propozycja na podanie smacznego łososia z piekarnika.


trudność: łatwe
czas:

Łosoś zapiekany w folii z masłem - SKŁADNIKI:

  • 2 kawałki łososia
  • 2 płaskie łyżeczki masła roślinnego
  • pół pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa

Łosoś zapiekany w folii z masłem - PRZYGOTOWANIE:

Przepis zawiera składniki na 2 porcje. Każdy kawałek ryby oprószamy solą z obu stron, obsypujemy lekko pieprzem i odkładamy do lodówki. Koperek myjemy i siekamy drobno. Urywamy w kawałki folii aluminiowej. Na kawałku folii układamy rybę. Na rybie kładziemy łyżeczkę masła i obficie posypujemy koperkiem. Folię zawijamy i zapakowane ryby wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po 15 minutach folię rozwijamy i pieczemy rybę jeszcze kilka minut. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Łosoś zapiekany w folii z masłem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Naleśniki z sałatką i ryżem dzikim Zapiekanka z łososiem Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą
Łosoś w boczku z cytryną Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax Makaron  z brokułami i łososiem
Łosoś smażony w ziołach Łosoś na granacie Łosoś ze szparagami i makiem
Świderki ze szpinakiem i łososiem Łosoś w sosie pomidrorowym Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane