Strona główna Łosoś zapiekany w folii z masłem

Łosoś zapiekany w folii z masłem

Łosoś « poprzedni | następny »
ewelina.mn - Przepis na: Łosoś zapiekany w folii z masłem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Łosoś zapiekany w folii z masłem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Propozycja na podanie smacznego łososia z piekarnika.


trudność: łatwe
czas:

Łosoś zapiekany w folii z masłem - SKŁADNIKI:

  • 2 kawałki łososia
  • 2 płaskie łyżeczki masła roślinnego
  • pół pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa

Łosoś zapiekany w folii z masłem - PRZYGOTOWANIE:

Przepis zawiera składniki na 2 porcje. Każdy kawałek ryby oprószamy solą z obu stron, obsypujemy lekko pieprzem i odkładamy do lodówki. Koperek myjemy i siekamy drobno. Urywamy w kawałki folii aluminiowej. Na kawałku folii układamy rybę. Na rybie kładziemy łyżeczkę masła i obficie posypujemy koperkiem. Folię zawijamy i zapakowane ryby wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po 15 minutach folię rozwijamy i pieczemy rybę jeszcze kilka minut. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Łosoś zapiekany w folii z masłem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Łosoś w płatkach kukurydzianych Łosoś w marynacie porzeczkowej Tatar z łososia
Łosoś w cieście Łosoś faszerowany szpinakiem Łosoś smażony z warzywami w orzechach
Łosoś z musztardą francuską Łosoś z truskawkami Grillowany łosoś po toskańsku
Grillowany łosoś w czosnkowej marynacie Łosoś w płatkach migdałowych Łosoś pieczony w foli z suszonymi pomidorami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane