paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Łosoś ze szparagami w sosie ziołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

szybka i smaczna przystawka z łososiem szparagami podana w sosie ziołowym

 Łosoś ze szparagami w sosie ziołowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łosoś ze szparagami w sosie ziołowym

 

  • łosoś wędzony na zimno,
  • szparagi białe konserwowe,
  • kilka listków bazylia (świeża),
  • kilka listków oregano świeże,
  • kilka listków kolendra świeża,
  • 2 łyżki oliwa z oliwek,
  • 1 łyżeczka ocet balsamiczny,
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Łosoś ze szparagami w sosie ziołowym
Przygotować sos: zioła opłukać zalać oliwą dodać ocet balsamiczny i szczyptę cukru przy pomocy blendera zmiksować zioła. Do smaku dodać można jeszcze cukier. Na plastry łososia ułożyć po 3 szparagi i całość zawinąć w rurkę. Plastry łososia można posypać po brzegu koperkiem lub też kupić gotowego łososia z koprem. Ułożone na talerzu roladki z łososia polać sosem ziołowym i odstawić na ok 15-20 minut do lodówki.
 Łosoś ze szparagami w sosie ziołowym
Przygotować sos: zioła opłukać zalać oliwą dodać ocet balsamiczny i szczyptę cukru przy pomocy blendera zmiksować zioła. Do smaku dodać można jeszcze cukier.
 Łosoś ze szparagami w sosie ziołowym
Na plastry łososia ułożyć po 3 szparagi i całość zawinąć w rurkę. Plastry łososia można posypać po brzegu koperkiem lub też kupić gotowego łososia z koprem.