kulisia

kulisia

Kucharz
[Przepisów: 4]

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosty przepis na łososia inaczej.

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Składniki:

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim
Filet z łososia solimy i pieprzymy oraz skrapiamy sokiem z cytryny.Odstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy szpinak. Na rozgrzana oliwę wrzucamy ząbki czosnku pokrojone w płatki.Gdy czosnek się zrumieni dodajemy mrożony szpinak.Kiedy szpinak się rozmrozi na patelni doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz dodajemy fetę.Szpinaku nie solimy,ponieważ feta jest słona.Najlepiej kiedy woda ze szpinaku odparuje,a gdy jest jej naprawdę dużo to wtedy zlewamy wodę.Wyciągamy łososia z lodówki.Na blaszce kładziemy papier do pieczenia, następnie wykładamy ciasto francuskie.Na ciasto układamy filet z łososia(przeważnie mieszczą się 2 filety). Następnie na łososia wykładamy szpinak.Zawijamy ciasto,powstanie nam rolada i smarujemy ją roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni i pieczemy 30-40min aż ciasto się zrumieni.Smacznego