Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Łososiowa pasta z serkiem wiejskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna pasta do chleba lub krakersów

Łososiowa pasta z serkiem wiejskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łososiowa pasta z serkiem wiejskim

 

  • 150 g łososia z sosem koperkowo-musztardowym
  • 150g serka wiejskiego
  • Pieprz kolorowy
  • Koperek suszony lub świeży
  • 0,5 łyżeczki musztardy

 

Sposób przygotowania:

Łososiowa pasta z serkiem wiejskim
Łososia wyjąć z opakowania, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miseczki. Dodać sos koperkowo- musztardowy dołączony do opakowania. Jeśli kupiliście łososia bez takiego sosu wystarczy zwiększyć ilość musztardy i koperku dodać szczyptę cukru, 2 łyżki oleju i odrobinę soku z cytryny. Myślę, że efekt smakowy będzie podobny  Do miseczki z łososiem dodać serek wiejski (jeśli jest dużo rzadkiej śmietanki warto ją odcedzić, ale zachować, być może będzie potrzebna) i dużo świeżo mielonego pieprzu. Dołożyć pół łyżeczki musztardy i zmiksować całość blenderem na gładką pastę (i tutaj wysiadł mi blender, więc posiekałam łososia nożem jak się dało, a całość wygniotłam widelcem). Jeśli pasta jest zbyt sucha można dodać odłożonej wcześniej śmietanki lub majonezu. Pastę przełożyć do szczelnego pojemniczka i schłodzić w lodówce. Podawać do pieczywa lub krakersów.
Łososiowa pasta z serkiem wiejskim
łososia wraz z sosem musztardowo-koperkowym przełożyć do miseczki
Łososiowa pasta z serkiem wiejskim
dodać serek wiejski, musztarde i wsypac pieprz nastepnie zmiksowac blenderem