SUPERPRZEPIS

Łososiowe burgery

  • 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Łososiowe burgery

Zdrowa i smaczna wersja burgerów - z filetem z łososia.

Składniki:

Łososiowe burgery

 

Sposób przygotowania:

Łososiowe burgery
Rybę myjemy, suszymy i usuwamy ości. Kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem. Natkę pietruszki drobniutko siekamy ( ilość dowolna, ja nie żałowałam jej w swoich burgerach). Pietruszkę łączymy z rybą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą Fit up do ryb. Całość dokładnie mieszamy. . Ze zmiksowanej ryby formujemy klopsiki i smażymy z obu stron na patelni grillowej bez tłuszczu.. Umytą i osuszoną sałatę układamy na bułce. Na to dajemy usmażone klopsy z łososia. Można dać jeszcze kilka listków rukoli. Można też jeśli ktoś lubi polać sosem i przykrywamy drugą połówką bułki.