KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Łososiowy tatar z zieleniną

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Łososiowe szaleństwo w muszli ze świeżym łososiem, krewetką i kaparem, z sosem sojowym i cytryną. Podawane w muszli.

Łososiowy tatar z zieleniną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łososiowy tatar z zieleniną

 

  • 100 gr świeżego łososia,
  • duża gotowana krewetka,
  • kilka szczypiorów,
  • 1/2 łyżki musztardy francuskiej,
  • duży owoc kaparu,
  • sos sojowy do smaku,
  • kilka kropli soku z cytryny,

Sposób przygotowania:

Łososiowy tatar z zieleniną
Wszystkie składniki bardzo drobno siekamy ostrym nożem, wszystko mieszamy i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy, sos sojowy i cytrynowy do smaku, jeszcze raz dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę, tak aby wszystkie smaki się pomieszały. Muszlę dokładnie myjemy, na środku układamy foremkę i nakładamy tatar, foremkę ściągamy, wszystko dekorujemy zieleniną i dodatkami. Do dania należy podać lampkę wytrawnego białego wina....SMACZNEGO.
Łososiowy tatar z zieleniną
Tatara dokładnie myjemy, osuszamy i filetujemy.