Potravel.pl
wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.com

Peru- kulinarne przysmaki

Witam
Podróże to jedna z największych pasji mojej rodziny. Zawsze gdy jesteśmy w nowych miejscach próbujemy kulinarnych, regionalnych przysmaków. Teraz mój Jakub przebywa w Peru i podsyła mi codziennie ciekawe informacje. Mam nadzieję że przeczytacie z ciekawością. Pierwszym przysmakiem, dość kontrowersyjnym, jest pieczona świnka morska. Jedliście może? Ponoć smakuje jak rybka a dokładne łosoś
zapraszam do przeczytania krótkiego tekstu , który napisał Jakub.
pozdrawiam
http://www.wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2013/03/smazona-swinka-morska-peru-dzien-2.html

Odp: Tu zgłaszamy problemy z nagrodami!

a ja tak chciałam zapytać czy pojawiają się jakieś nowe nagrody? Kiedyś były herbaty Liptona, kasze, ryże - przydatne i konkretne.
I ten zestaw do herbaty za 1100 punktów , co w nim sie znajduje?

Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy z nagrodami!

też się podpisuję, przedwczoraj dodałam przepis na tartę i nawet nie pojawił się na głównej, ale setne smoothie się pojawiło na szczęście dania dnia wybiera Kołczu czy Zozolek i wtedy je wyróżnili
Kilka dni temu dodałam przepis na red velvet cake, przy którym spędza się pół dnia w kuchni i też się nie pojawił i ps, zdjęcie też ładne

Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

chciałam polecić krem pieczarkowy z przepisu Edyty

https://gotujmy.pl/krem-pieczarkowy-z-topionym-serkiem,przepisy-grzybowe-przepis,216294.html

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

już pisałam kiedyś że można by zrobić wyprzedaż starych nagród, bo np za kubki punktacja jest makabryczna! szkoda że tak mało produktów związanych z kuchnią i gotowaniem,a mamy kremy, gry, płyty Christmas, zestaw łazienkowy, albo torebka za 8000 punktów
Zgadzam się z dziewczynami, fajne nagrody do konkursów dla nowych jednorazowych uczestników.

Pomocy , czekolada- rozpuszczanie

To już chyba moja setne próba rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej, zakończona niepowodzeniem.
Proszę powiedzieć co źle robię, a może złe naczynia.
Do garnuszka wlewam wodę, układam miskę tak aby nie dotykała wody, dodaję połamaną czekoladę i na wolnym ogniu rozpuszczam. Tylko, że u mnie nie rozpuszcza się a robi gęsta papka. Załączam zdjęcie.

Odp: Tu zgłaszamy problemy z nagrodami!

a ja mam pytanko z innej beczki, w katalogu "wiszą" nagrody od 2 lat, może by je przecenić?
Czy jest szansa na jakieś nowe nagrody?

Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

Polecam ciasteczka wg przepisu czekoladka_m
https://gotujmy.pl/mandarynkowe-ciasteczka,przepisy-desery-i-przekaski-dla-dzieci-przepis,182548.html

Odp: pasja...pomysł na firmę?

oczywiście że ma rację bytu. napisałam ich już wiele, w tym także te związane z gastronomią. A każdy człowiek tworzy codziennie przynajmniej jeden, przykładem mogą być święta. Co kiedy i jak zacząć , co kupić itp itd..
co do cateringu.
Biznes plan to pierwsze co powinnaś zrobić, zaraz jak pomyślisz "tak chcę to robić"
biznes plan to nie tylko menu i sposób dostawy. To zaopatrzenie, rozeznanie w zapotrzebowaniu, konkurencja. Twoje możliwości finansowe i fizyczne, w prawdziwym biznes planie jest nawet rodzaj pudełek w którym będą dostarczane posiłki, a jak zatrudni cię firma na przyjecie dla 100 osób i nie będą chcieć jeść na plastikach?

Pozdrawiam