Sous-vide w domu

CZy ktoś eksperymentował w domu z tym sposobem przygotowywania potraw. Dzisiaj zauważyłem w jednym ze sklepów wyprzedaż zestawu próżniowych worków foliowych wraz z odsysaczem powietrza - Ręczna pakowarka próżniowa wraz z 10 workami w cenie 69zł . Nadają się też one do gotowania próżniowego. Przyznam, że zastanawiam się nad kupnem. Może ktoś miał z tym do czynienia w domu i podzieli się spostrzeżeniami i uwagami.

Odp: Szybkowar

jedno z najczęściej wykorzystywanych przedmiotów w kuchni. Od gotowania ryżu czy ziemniaków, po wszelkie zupy, gulasze na golonce i ozorkach kończąc. Zdecydowanie polecam

Odp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami

zewa napisał(a): Ale jest jak na razie na to rada, jak dodasz przepis to edytuj go i ponownie oddziel enterami tekst. Wtedy zapisze Ci już z odstępami.


a wiesz, że tak próbowałem i dalej mam tekst w jednym ciągu

https://gotujmy.pl/wszechstronna-pasta-wielowarzywna,przepisy-baklazan-przepis,211873.html

Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami

Zwróciłem uwagę, że nie w niektórych przepisach sposób przygotowania nie jest pisany jednym ciągiem, tylko np. 2-3 zdania, a potem pojawia się pusta linijka.

Zdecydowanie lepiej to wygląda niż tekst wpisywany ciągiem. Próbowałem to osiągnąć wpisując przepis z eneterami jednak i tak zjadło mi te wolne przestrzenie.

Od czego to zależy?

Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

pacpaw napisał(a): Dlaczego nie przepuszcza dalej skoro mam jeszcze miejsce na 1 znak?

Ponawiam pytanie. Powyższa niedogodność powoduje konieczność obcinania literek w wyrazach

Odp: Gotowanie na parze

ja używam szybkowar do parowania na parze. Wstawiam wkładkę (coś jak na zdjęciach LegoJedi tylko z tworzywa sztucznego coby szybkowaru nie porysować. Szybkowar znacznie skraca czas gotowania na parze niz w tradycyjnym garnku.

Odp: Tu zgłaszamy problemy

Dlaczego nie przepuszcza dalej skoro mam jeszcze miejsce na 1 znak?

Odp: Odp: Odp: Uprawa ziół w mieszkaniu / domowym ogródku

Filetowa to capsicum annuum - przybiera różne barwy. Mam jeszcze żółtą. Reszta jest w fazie wzrostu.