MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Maciejka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki miks owocowy dla gości w sam raz do kawy.

Maciejka

Składniki:

Maciejka

 

  • 1 1/2 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki wody
  • 1/3 szkl mleka
  • 1/2 margaryny
  • 1 budyń o dowolnym smaku
  • 1/2 szkl czerwonej pozeczki
  • 1 szkl malin
  • 1/2 szkl jagód

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Maciejka
Ucieramy margaryne wraz z cukrem, dodajemy jajka, wsypujemy bubyń, cukier waniliowy i ucieramy na puszystą masę. Nastoępnie wlewamy mleko i wodę. Następnie wsypujemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Dobrze połączone składniki przelewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem.Na ciasto wysypujemy dokładnie umyte owoce, tworząc dowolną mozaikę. Ciasto pieczemy przez ok 30 minut

Tagi:

jajko jajka