SUPERPRZEPIS

Made in China

  • 5
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Made in China Więcej zdjęć (3)

Smaczny pomysł na szybki obiad :)

Składniki:

Made in China

 

  • 2 udka z kurczaka (bez pałek)
  • 4 liście pora (zielona część)
  • 5g grzyby Mun
  • 5g makaron ryżowy (nitki)
  • 3 łyżki sos sojowy ciemny
  • 4 łyzki sos chili-czosnkowy
  • 3 łyżki przyprawa do kuchni azjatyckiej typu WOK
  • 2 łyżki oliwy
  • sól,pieprz (opcjonalnie)
  • 1 saszetka ryżu (100g)

Sposób przygotowania:

Made in China
Mięso myjemy i pozbywamy sie z niego skóry i kości.Kroimy na bardzo drobne paseczki. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Podobnie robimy z makaronem ryżowym. Grzyby mun moczymy w gorącej wodzie 15 minut a następnie je gotujemy 10 minut i odcedzamy na durszlaku do wystygnięcia.Jak już są zimne kroimy je na drobne paseczki. Pora myjemy, suszymy i drobno siekamy.Na głębszą patelnię lub wok wlewamy oliwę i wrzucamy pokrojone mięso,grzyby,pora.Doprawiamy sosami i przyprawą kuchni azjatyckiej.Mieszając smażymy do miękkości mięsa.Następnie dodajemy odsączony i pokrojony makaron ryżowy oraz ryż.Wszystko razem jeszcze smażymy mieszając około 5 minut i gotowe.Gdyby było zbyt mało doprawione można sobie dodać soli i pieprzu. Podajemy na gorąco zaraz po przyrządzeniu,np. z ulubioną surówką. SMACZNEGO. . . .
Made in China
Mięso,grzyby i pora,doprawiamy sosami,przyprawą i smażymy.
Made in China
Do naszej mieszanki dodajemy ryż,pokrojony makaran ryżowy i smażymy wszystko razem jeszcze około 5 minut.