lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Magdalenki z masą budyniową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Magdalenki z masą budyniową

Magdalenki z masą budyniową

Składniki:

Magdalenki z masą budyniową

 

  • 3/4 kostki masła
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki
  • łyżka kakao
  • 7 dag czekolady
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 7 jaj

 

Sposób przygotowania:

Magdalenki z masą budyniową
jaja utrzyj z cukrem,dodaj do nich mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao oraz roztopione masło i czekoladę.Ciasto przełóż do foremeczek na muffiny i piecz kwadrans w temp 180 st. Po upieczeniu muffiny ostudź i przekrój na pół. Z mleka i sproszkowanego budyniu ugotuj budyń który ostudź a następnie zmiksuj na gładką masę z masłem.Do masy dodaj odsączone mandarynki.Kremem przełóż babeczki.

Tagi:

czekolada