Strona główna Magiczne właściwości cytryny

Magiczne właściwości cytryny

justka.zet - Porady kulinarne: Magiczne właściwości cytryny offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 31
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Magiczne właściwości cytryny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przeciętny Polak używa cytryny w dwóch celach...


...do herbaty (taka herbata zyskała w Europie miano „po polsku”) i sałatek lub surówek, ale zastosowań cytryny jest trochę więcej... Wyschnięte bakalie, np. rodzynki, odzyskają swoją miękkość i pulchność, jeśli zostawi się je na pół godziny w soku z cytryny. Warzywa, grzyby (pieczarki) i owoce po skrojeniu nie ściemnieją, jeśli skropi się je sokiem z cytryny. Ryż nie rozgotuje się, jeśli do wody dodamy trochę soku z cytryny, będzie tez miał piękny, śnieżnobiały kolor Do gotowania kukurydzy użyj soku z cytryny, wlewając nieco do wody, a kukurydza będzie miała piękny złocisty kolor.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Magiczne właściwości cytryny  
sara24

sara24
offline

2009-08-19 19:27
Fajne porady
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane