Strona główna Magiczne właściwości cytryny

Magiczne właściwości cytryny

justka.zet - Porady kulinarne: Magiczne właściwości cytryny

Mistrz Kuchni
Artykuły: 31
zdjęcia: 1 z 1
Magiczne właściwości cytryny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przeciętny Polak używa cytryny w dwóch celach...


...do herbaty (taka herbata zyskała w Europie miano „po polsku”) i sałatek lub surówek, ale zastosowań cytryny jest trochę więcej... Wyschnięte bakalie, np. rodzynki, odzyskają swoją miękkość i pulchność, jeśli zostawi się je na pół godziny w soku z cytryny. Warzywa, grzyby (pieczarki) i owoce po skrojeniu nie ściemnieją, jeśli skropi się je sokiem z cytryny. Ryż nie rozgotuje się, jeśli do wody dodamy trochę soku z cytryny, będzie tez miał piękny, śnieżnobiały kolor Do gotowania kukurydzy użyj soku z cytryny, wlewając nieco do wody, a kukurydza będzie miała piękny złocisty kolor.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Magiczne właściwości cytryny  
sara24

sara24

2009-08-19 19:27
Fajne porady
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane