Strona główna Magiczne właściwości cytryny

Magiczne właściwości cytryny

justka.zet - Porady kulinarne: Magiczne właściwości cytryny

Mistrz Kuchni
Artykuły: 31
zdjęcia: 1 z 1
Magiczne właściwości cytryny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przeciętny Polak używa cytryny w dwóch celach...


...do herbaty (taka herbata zyskała w Europie miano „po polsku”) i sałatek lub surówek, ale zastosowań cytryny jest trochę więcej... Wyschnięte bakalie, np. rodzynki, odzyskają swoją miękkość i pulchność, jeśli zostawi się je na pół godziny w soku z cytryny. Warzywa, grzyby (pieczarki) i owoce po skrojeniu nie ściemnieją, jeśli skropi się je sokiem z cytryny. Ryż nie rozgotuje się, jeśli do wody dodamy trochę soku z cytryny, będzie tez miał piękny, śnieżnobiały kolor Do gotowania kukurydzy użyj soku z cytryny, wlewając nieco do wody, a kukurydza będzie miała piękny złocisty kolor.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Magiczne właściwości cytryny  
sara24

sara24

2009-08-19 19:27
Fajne porady
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane