Strona główna Magiczne właściwości cytryny

Magiczne właściwości cytryny

justka.zet - Porady kulinarne: Magiczne właściwości cytryny

Mistrz Kuchni
Artykuły: 31
zdjęcia: 1 z 1
Magiczne właściwości cytryny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przeciętny Polak używa cytryny w dwóch celach...


...do herbaty (taka herbata zyskała w Europie miano „po polsku”) i sałatek lub surówek, ale zastosowań cytryny jest trochę więcej... Wyschnięte bakalie, np. rodzynki, odzyskają swoją miękkość i pulchność, jeśli zostawi się je na pół godziny w soku z cytryny. Warzywa, grzyby (pieczarki) i owoce po skrojeniu nie ściemnieją, jeśli skropi się je sokiem z cytryny. Ryż nie rozgotuje się, jeśli do wody dodamy trochę soku z cytryny, będzie tez miał piękny, śnieżnobiały kolor Do gotowania kukurydzy użyj soku z cytryny, wlewając nieco do wody, a kukurydza będzie miała piękny złocisty kolor.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Magiczne właściwości cytryny  
sara24

sara24

2009-08-19 19:27
Fajne porady
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane