buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Majerankowe chipsy ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Domowe lepiej smakują i bez konserwantów.Polecam

Majerankowe chipsy ziemniaczane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Majerankowe chipsy ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Majerankowe chipsy ziemniaczane
Ziemniaki obieramy płuczemy,kroimy na cieniutkie plasterki,wrzucamy do miski zalewamy wodą odstawiamy na ok 15minut aby wypłukać skrobie.Po czasie ziemniaki suszymy na papierowych ręcznikach od 40 do 60 minut zależy od grubości plasterków co jakiś czas obracając po to aby jak najwięcej wilgoci wyszło z ziemniaków.Na patelni rozgrzewamy olej smażymy chipsy porcjami na złoto brązowy kolor,odsączamy z nadmiaru tłuszczy,sypiemy majerankiem,solą i pieprzem.SMACZNEGO.
Majerankowe chipsy ziemniaczane
Domowe lepiej smakują i są bez konserwantów.SMACZNEGO
Majerankowe chipsy ziemniaczane
Domowe lepiej smakują i są bez konserwantów.SMACZNEGO

Tagi:

ziemniaki