Majonez Świdnicki na jesień

  • 3

Lekki, delikatny, idealnie przyprawiony, o tradycyjnie polskim smaku. Zawsze kręcony w prawo. Taki jest właśnie Majonez Świdnicki.

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Majonez Świdnicki na jesień
Majonez Świdnicki od ponad 20 lat gości na naszych stołach. Sekret wyjątkowego smaku Majonezu Świdnickiego tkwi w przepisie. Majonez, znany obecnie jako Świdnicki był popisowym dodatkiem na stole lwowskiego rodu Svobodów, a o jego smaku krążyły legendy. Przepis na niego zapisany został w pamiętniku jednej z córek Svobodów i przekazywany był z pokolenia na pokolenie. Jedyne co było wiadomo, to że kręcony jest zawsze w prawo. Podczas II wojny światowej pamiętnik zaginął ale pamięć o majonezie i jego receptura pozostała w rodzinie i trafiła do Świdnicy. Wiele lat później firma M&J otrzymała od rodziny Svobodów ten wyjątkowy przepis i tak powstał Majonez Świdnicki.

Majonez Świdnicki znakomicie nadaje się do sporządzania sałatek ze świeżych warzyw i owoców, jako dodatek do ryb, owoców morza, wędlin, jaj, kanapek oraz ich dekoracji, a co istotne nie zawiera konserwantów. 

Produkt: Majonez Świdnicki