mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

Majonezowy dip

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Majonezowy dip, idealny dodatek do domowego hamburgera

Majonezowy dip

Składniki:

Majonezowy dip

 

  • 250 ml oliwy
  • 3 żółtka
  • sól, pieprz
  • musztarda
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Majonezowy dip
Ogrzej wszystkie składniki. Włóż żółtka do małej salaterki i dodaj sól oraz musztardę. Następnie wlewaj oliwę cienkim strumieniem, powoli, ciągle ucieraj. Sos po chwili zacznie gęstnieć. Wtedy skrop go odrobiną soku z cytryny, dalej dolewaj oliwę i ucieraj. Gdy będzie gotowy, dopraw do solą, pieprzem. Idealnie sprawdza się do domowych hamburgerów lub kanapek

Tagi:

dip sosy