annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Makaron a'la carbonara

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis prosty, smaczny i szybki :)

Makaron a'la carbonara

Składniki:

Makaron a'la carbonara

 

Sposób przygotowania:

Makaron a'la carbonara
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Salami kroimy w cienkie paseczki i smażymy. Pieczarki obieramy, kroimy a następnie smażymy na maśle. Serki topione rozpuszczamy w mleku (ja robię to blenderem żeby nie było grudek) doprawiamy ziołami prowansalskimi, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i bazylią. Sos wlewamy do usmażonych pieczarek połączonych z salami - dokładnie mieszamy aż sos zgęstnieje. Ugotowany "al dente" makaron polewamy sosem a'la carbonara.

Tagi:

makaron zioła