iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron ala carbonara z piersią kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Spahgetti ala carbonara z piersią z kurczaka

Makaron ala carbonara z piersią kurczaka

Składniki:

Makaron ala carbonara z piersią kurczaka

 

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 3 żółtko jaja
  • 1 szklanka śmietany 30 %
  • przyprawa do makaronu carbonara
  • Sól morska- MŁYNEK
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka masła

 

Sposób przygotowania:

Makaron ala carbonara z piersią kurczaka
Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie al dente. Żółtka jaj mieszamy z śmietanką i solą morską do smaku. Dodajemy przyprawę do makronu carbonara - mieszamy dobrze. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Następnie solimy do smaku i smażymy na masełku z odrobina oliwy. Do podsmażonego kurczaka dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Zalewamy śmietaną wymieszaną żółtkami. Chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem .