grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 239]

Makaron bezglutenowy z ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron bezglutenowy z ciecierzycą, z dodatkiem czerwonej papryki, cukinii i aromatyzowany oregano oraz olejem bazyliowym. Tylko kilka składników, aby przygotować szybkie i zdrowe danie obiadowe.

Makaron bezglutenowy z ciecierzycą

Składniki:

Makaron bezglutenowy z ciecierzycą

 

Sposób przygotowania:

Makaron bezglutenowy z ciecierzycą

Przygotowanie warzyw

Cukinię i paprykę kroimy w cienkie plasterki.
Na rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oleju szklimy 1 ząbek czosnku. Dorzucamy cukinię oraz paprykę. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy ok. 5 minut. Do warzyw dodajemy ugotowaną ciecierzycę. Całość podsmażamy kolejne 2-3 minuty.

Przygotowanie makaronu

Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu.
Ugotowany makaron dodajemy do warzyw z ciecierzycą. Mieszamy, doprawiamy suszonym oregano. Trzymamy na ogniu ok. 2 minut, mieszając.
Makaron wykładamy na talerze, dekorujemy bazylią, polewamy 1 łyżeczką oleju bazyliowego.