Strona główna Makaron cannelloni faszerowany mięsem

Makaron cannelloni faszerowany mięsem

Makarony « poprzedni | następny »
lipka02 - Przepis na: Makaron cannelloni faszerowany mięsem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Makaron cannelloni faszerowany mięsem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Makaron cannelloni faszerowany mięsem


trudność: średne
czas:

Makaron cannelloni faszerowany mięsem - SKŁADNIKI:

  • paczka makaronu cannelloni
  • marchew
  • cebula
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • olej
  • 1/2 kg wieprzowego mięsa mielonego
  • 10 dag sera żółtego

Makaron cannelloni faszerowany mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Posiekaj drobno cebulę,podsmaż ją na oleju,do niej dodaj mięso mielone oraz koncentrat pomidorowy.Całość chwilę podsmaż zalej 100 ml wody,dopraw do smaku sola i pieprzem,dodaj posiekaną natkę pietruszki i duś mieszając około 25 minut.Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu,wyjmij z wody,schłódź.Do mięsa mielonego dodaj kukurydze z puszki,farszem napełnij makaron.Włóż go do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i posyp na wierzchu startym żółtym serem.zapiecz około pół godziny i podawaj.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Makaron cannelloni faszerowany mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Makarony
Kurczak curry z makaronem Klopsiki z makaronem porem i pomidorami Karmazynowy makaron z warzywami
Torcik makaronowy Makaron z dynią Pierś z kurczaka z makaronem
Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach Makaronowa kolacja Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem
Makaron z dynią i jarmużowym pesto Penne z dynią na słodko Falbanki z cukinią i łososiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane