Strona główna Makaron cannelloni faszerowany mięsem

Makaron cannelloni faszerowany mięsem

Makarony « poprzedni | następny »
lipka02

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Makaron cannelloni faszerowany mięsem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Makaron cannelloni faszerowany mięsem


trudność: średnie
czas:

Makaron cannelloni faszerowany mięsem - SKŁADNIKI:

  • paczka makaronu cannelloni
  • marchew
  • cebula
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • olej
  • 1/2 kg wieprzowego mięsa mielonego
  • 10 dag sera żółtego

Makaron cannelloni faszerowany mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Posiekaj drobno cebulę,podsmaż ją na oleju,do niej dodaj mięso mielone oraz koncentrat pomidorowy.Całość chwilę podsmaż zalej 100 ml wody,dopraw do smaku sola i pieprzem,dodaj posiekaną natkę pietruszki i duś mieszając około 25 minut.Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu,wyjmij z wody,schłódź.Do mięsa mielonego dodaj kukurydze z puszki,farszem napełnij makaron.Włóż go do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i posyp na wierzchu startym żółtym serem.zapiecz około pół godziny i podawaj.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Makaron cannelloni faszerowany mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Makarony
Makaronowa zapiekanka a la meksikana Makaron pappardelle ze szpinakiem Spaghetti al'a Carbonara wg Zub3ra
Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem Łazanki mieszane Zapiekane cannelloni z parówkami
Pizza makaronowa z parówkami Spaghetti z białym serem Makaron z orzechowym sosem
Farfalle z ośmiornicą  Zupa z ciecierzycą i makaronem Makaron z pieczarkami i warzywami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane