Strona główna Makaron cannelloni faszerowany mięsem

Makaron cannelloni faszerowany mięsem

Makarony « poprzedni | następny »
lipka02 - Przepis na: Makaron cannelloni faszerowany mięsem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Makaron cannelloni faszerowany mięsem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Makaron cannelloni faszerowany mięsem


trudność: średne
czas:

Makaron cannelloni faszerowany mięsem - SKŁADNIKI:

  • paczka makaronu cannelloni
  • marchew
  • cebula
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • olej
  • 1/2 kg wieprzowego mięsa mielonego
  • 10 dag sera żółtego

Makaron cannelloni faszerowany mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Posiekaj drobno cebulę,podsmaż ją na oleju,do niej dodaj mięso mielone oraz koncentrat pomidorowy.Całość chwilę podsmaż zalej 100 ml wody,dopraw do smaku sola i pieprzem,dodaj posiekaną natkę pietruszki i duś mieszając około 25 minut.Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu,wyjmij z wody,schłódź.Do mięsa mielonego dodaj kukurydze z puszki,farszem napełnij makaron.Włóż go do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i posyp na wierzchu startym żółtym serem.zapiecz około pół godziny i podawaj.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Makaron cannelloni faszerowany mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Makarony
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami Makaron z kurczakiem i dynią Słodka zapiekanka makaronowa
Makaron z sosem śmietanowym z kukurydzą Wstążki z sosem serowo-orzechowym Paprykowa potrawka z dynią podana z makaronem
Spaghetti z pomidorami i bakłażanem Pomidorowe fusilli z cukinią i szpinakiem Makaron ze szpinakiem
Serowe tagliatele z fasolką Makaron z mięsem i kalarepką Sałatka makaronowa z selerem i mozarellą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane