kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

Makaron kasztelański

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie makaronowe dla smakoszy makaronu

Makaron kasztelański

Składniki:

Makaron kasztelański

 

  • 100 gram cebuli
  • 3 łyżki oleju
  • 400 gram wątróbki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • przyprawy
  • 30 gram masła
  • 400 gram makaronu
  • 100 gram bułki tartej
  • 80 gram sera tartego
  • 100 gram cukru pudru
  • łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

Makaron kasztelański
Cebule i wątróbkę drobno siekamy, i smażymy na oleju . doprawiamy sola i pieprzem i dodajemy przecier. dusimy ok 15 minut dolewając wody. na sam koniec dodajemy masło. makaron gotujemy w osolonej wodzie. osobno mieszamy bułkę tarta ser i cynamon. do naczynia żaroodpornego układamy warstwę makaronu, bułki tartej i zalewamy częścią sosu tak by ost częścią był sos.. podawać na gorąco.