mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Makaron muszelki z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie, proste i niezwykle smakowite danie na obiad.

Makaron muszelki z fasolą

Składniki:

Makaron muszelki z fasolą

 

  • 10 dag wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 3/4 szklanki bulionu drobiowego
  • puszka fasoli
  • 10 dag przecieru pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2-3 łodygi selera naciowego
  • 50 dag makaronu muszelki
  • sól, pieprz
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Makaron muszelki z fasolą
Na początku gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Następnie po ugotowaniu osączamy go. Boczek podsmażamy na patelni wraz z cebulą , pokrojonym selerem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy gorący bulion drobiowy, osączoną fasolę, drobno posiekaną bazylię i zagotowujemy. Wkładamy przecier pomidorowy, makaron i raz jeszcze zagotowujemy wszystko razem. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Tagi:

makaron fasola