Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Makaron muszle nadziewany sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Makaron muszle nadziewany sałatką z kabanosem to smaczna i bardzo efektowna przekąska nie tylko w karnawale.

Makaron muszle nadziewany sałatką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron muszle nadziewany sałatką

 

  • 30 dag makaronu muszle
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 kabanosy
  • 2 ogórki kiszone
  • 10 cebulek marynowanych
  • 1/2 papryki marynowanej
  • 3-4 patisony marynowane
  • 2 łyżki oleju z suszonymi pomidorami i czosnkiem
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki rzeżuchy

Sposób przygotowania:

Makaron muszle nadziewany sałatką
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Jajka, ogórki, paprykę i patisony pokroić w kosteczkę. Kabanosy pokroić w plasterki a cebulkę przekroić na połówki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać olej, doprawić do smaku, delikatnie wymieszać. Sałatką napełnić ugotowane muszle, ozdobić majonezem i rzeżuchą.
Makaron muszle nadziewany sałatką
Makaron ugotować al-dente w wodzie z dodatkiem soli
Makaron muszle nadziewany sałatką
Pokroić wszystkie składniki potrzebne do zrobienia sałatki
Makaron muszle nadziewany sałatką
Skropić z olejem doprawić do smaku wymieszać
Makaron muszle nadziewany sałatką
Sałatką napełnić makaron ozdobić majonezem i rzeżuchą