cremebrule

cremebrule

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 29]

Makaron na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Makaron na ostro to szybki, dobry obiad.

Makaron na ostro

Składniki:

Makaron na ostro

  • Makaron muszelki lub inny – 2 porcje
  • Pól czerwonej papryki – drobno pokroić
  • Kilka ząbków czosnku – posiekać
  • Papryczka chilli – posiekać
  • Mięso drobiowe z udka lub piersi – w drobną kosteczkę
  • Oliwa z oliwek
  • Pesto, najlepiej z suszonymi pomidorami
  • Czerwone wino
  • Sól, pieprz, oregano

Sposób przygotowania:

Makaron na ostro

Na rozgrzaną oliwę wrzucić mięso i dobrze przesmażyć, dodać paprykę, czosnek i papryczkę chilli, smażyć na dużym ogniu, w tym czasie ugotować makaron na lekko twardo. Dobrze przesmażone mięso z warzywami, podlać czerwonym winem i czekać aż woda z wina wyparuje, zostanie sam aromat, zdjąć z ognia, przyprawić. Makaron wymieszać z pesto i dodać do mięsa, razem szybko podsmażyć. Można na koniec posypać parmezanem.