IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Makaron penne z czerwonym sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny makaron penne z czerwonym sosem i kabaczkiem

Makaron penne z czerwonym sosem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron penne z czerwonym sosem

 

  • 500 gram makaron penne,
  • 1 szt pierś z kurczaka podwójna,
  • 1 puszka kukurydza w puszce,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 100 gram przecier pomidorowy,
  • 1 szt kabaczek,
  • sól do smaku,
  • do smaku oregano,
  • do smaku zioła prowansalskie,
  • do smaku papryka słodka

 

Sposób przygotowania:

Makaron penne z czerwonym sosem
Makaron ugotować w osolonej wodzie do ulubionej miękkości. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodać do niej pokrojoną w kostkę paprykę (umytą i oczyszczoną z nasion) oraz kabaczka (obranego, oczyszczonego z nasion i pokrojonego w kostkę około 1x1 cm) Wszystko podlać odrobiną wody i dusić aż kabaczek będzie miękki. Na koniec dodać kukurydzę (nie musi być odcedzona) i przecier pomidorowy wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku i doprowadzić do zagotowania Na talerze wyłożyć porcje makaronu i polać przygotowaną mieszanką. Podawać na gorąco. Smacznego!
Makaron penne z czerwonym sosem
Etap 1