zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2024]

Makaron po grecku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Nie tylko ryba po grecku jest smaczna..........

Makaron po grecku

Składniki:

Makaron po grecku

  • 1000g makaronu wstążki
  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 200 g selera
  • 100 g pora
  • 2 duże marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g koncentratu pomidorowego lub puszka pomidorów
  • oliwa do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Makaron po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Podsmażyć na oliwie aż zmiękną. Mięso podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, dodać do warzyw i mieszając chwilę dusić. Dodać pora, pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować makaron, sos wlać do makaronu i wszystko razem wymieszać.

Redakcja poleca: