Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Makaron pod musztardowym beszamelem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Brak Ci pomysłu jak ciekawie podać makaron? Spróbuj mojego przepisu. Sos uzależnia i co więcej...jest go cała masa!

Makaron pod musztardowym beszamelem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron pod musztardowym beszamelem

 

  • 2 łyżki przyprawy do ryby
  • 2 łyżeczki oliwy

 

 

  • szklanka makaronu
  • 2 filety dowolnej ryby
  • garść soczewicy

Sposób przygotowania:

Makaron pod musztardowym beszamelem
Rybę polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Pieczemy ok. 20 minut w 180 st. Makaron i soczewicę gotujemy do miękkości. Rozpuszczamy w rondelku margarynę, posypujemy ją mąką, gdy się podrumieni dodajemy mleko, musztardę i przyprawy. Stale mieszamy aż do uzyskania gęstej konsystencji. Podajemy makaron, na nim rybę, a wszystko polewamy sosem.
Makaron pod musztardowym beszamelem
Podrumieniamy na gorącym tłuszczu mąkę
Makaron pod musztardowym beszamelem
Dodajemy mleko oraz przyprawy i mieszamy
Makaron pod musztardowym beszamelem
Przygotowujemy rybę i pieczemy ją przez 20 minut
Makaron pod musztardowym beszamelem
Makaron i soczewicę gotujemy aż będą miękkie