SUPERPRZEPIS

Makaron razowy z indykiem i pieczarkami

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Makaron razowy z indykiem i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Szybki obiadek z makaronu razowego podany z indykiem i pieczarkami

Składniki:

Makaron razowy z indykiem i pieczarkami

 

  • 3 gniazdka makaronu razowego
  • około 500g piersi z indyka
  • 1 cebula
  • 5 pieczarek
  • fix bolognese
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy

 

Sposób przygotowania:

Makaron razowy z indykiem i pieczarkami
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, przepłukujemy zimna wodą. Mięso myjemy, a następnie mielimy. Pieczarki i cebule obieramy i kroimy, cebulkę w kosteczkę, a pieczarki w talarki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulkę a następnie dodajemy mięso i razem dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy pieczarki i dokładnie mieszamy, zostawiamy na małym ogniu przez około 3 - 4 minutki. W tym czasie fix rozrabiamy w 200ml wody i zalewamy całość doprowadzając do zagotowania. Makaron podajemy z sosem posypanym szczypiorkiem. Smacznego.
Makaron razowy z indykiem i pieczarkami
Cebulkę podsmażamy na łyzce oliwy, a następnie dodajemy mięso
Makaron razowy z indykiem i pieczarkami
Kiedy mięsko sie podsmaży dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki
Makaron razowy z indykiem i pieczarkami
Całość zalewamy fixem i doprowadzamy do zagotowania. Smacznego

Tagi:

makaron indyk